Vanliga Frågor & Svar

Vi har samlat ett antal frågeställningar och svar på ett och samma ställe för att det ska vara enklare för dig att hitta svar på dina frågor.

Kan jag få huset anpassat som jag vill?

Du har möjlighet att få ditt Attefallshus anpassat efter dina önskningar. Attefallsverket har marknadens bästa modeller för permanentboende som är anpassade för praktisk vardaglig användning. Vi brukar inte rekommendera att man ändrar i ritningarna, men har ni andra användningsområden eller andra idéer, kan ni via oss skapa en helt unik modell och inredning.

Vad menar ni med en förenklad process?

Med förenklad process menar vi att allt från planritningar till materialval är genomtänkt och förberett för just ditt behov. Det ska vara så enkelt och smidigt för dig att köpa ditt Attefallshus.

Alla våra Attefallshus har de väl utänkta lösningarna för småytor där varje kvadratmeter nyttjas.

Vad behöver jag göra själv?

Det du som kund behöver göra är att bestämma vilken modell du vill ha på ditt Attefallshus, resten kan vi på Attefallsverket hjälpa dig med. Det kan vara allt från kontakt med kommunen till säkerställande av markberedning och anslutningar.

Kan jag välja att köpa ett icke komplett hus?

Ja, våra hus är byggda med kök och badrum. Du har möjlighet att välja bort dem och få priset reducerat.Vad ingår i priset?

Vad ingår i priset?

Alla våra hus är anpassade för permanentboende, kompletta och redo att flyttas in i. Ditt nyckelfärdiga hus är inrett enligt de specifikationer du beställde som ingår i priset.

Vad tillkommer?

Nedan är uppskattade priser för övriga kostnader som tillkommer (dessa priser kan komma att variera beroende på yttre omständigheter):

* Ansökan till din kommun: 2 000 kr – 10 000 kr

* Markarbete: 10 000 kr – 30 000 kr

* Installation av el, vatten och avlopp: 5 000 kr – 20 000 kr

* Grund/Plint: 20 000 – 45 000 kr

Utgå från ett totalt snittvärde på ca 45-70 000 kr. Vi har bra priser via våra partners och leverantörer. Tveka inte att ta kontakt och rådfråga oss.

Vilken standard har huset och material?

Attefallsverkets hus är byggda utifrån svensk och europeisk standard med hög kvalitativa på material och följer de rådande svenska branschreglerna. Det försäkras med kvalitetsintyg och en omfattande garantiperiod (5 år). Vi har satsat mycket på att välja material i högsta möjliga kvalité för ett bra pris.

Är husen anpassade för åretruntboende?

Ja, med vår design, planritning och materialval är alla våra Attefallshus anpassade för nordsikt klimat. Notera att alla andra Attefallshus på marknaden inte är anpassade för åretruntboende . För att kunna använda huset som åretruntboende måste Attefallshuset vara handikappsanpassad och brandklassad som det är hos oss på Attefallsverket. Ni kan jämföra detta på väldigt enkelt sätt:

* Korridor måste vara 90 cm minst.

* Man ska kunna rotera med en handikappsstol 360 grader i badrummet, alltså 130 cm i diameter.

* Ytskiktet inomhus (gips alternativt paneler) måste vara en brandcell alltså klara av brand i 30 minuter, klass ie30. En gips skiva klarar 15 minuter.

Allt detta är väldigt viktigt för att kunna använda huset för åretruntboende. Är inte huset anpassat efter dessa riktlinjer kan du enligt svensk lag inte använda huset för permanentboende.

Var tillverkas husen?

Vår produktion finns i Kaunas, Litauen. Vår affärspartner har över 20 års erfarenhet utav den nordiska marknadens kvalité, materialval och kravbild som är anpassat för svenska & nordiska kunder utifrån branschreglerna.

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden varierar beroende på vilken typ av hus och materialval du har valt. Men om du inte har gjort några ändringar och använder våra standard tillval och paket levererar vi huset inom 2 månader från order till färdig leverans. Datum när huset ska levereras bestämmer vi tillsammans. Vid speciella tillfällen kan vi påskynda leveranstiden.

Finns det några leveransbegränsningar?

Det kan uppstå leveransbegränsningar i de fall där det är svåråtkomliga platser för kranbil. Men det finns lösningar på det mesta. Vi kan leverera till hela Sverige. Hör gärna av dig till oss vid funderingar.

Vad innebär bygglovsfritt?

Det nya beslutet som togs sommaren 2014 är att man kan bygga ett komplementhus på upp till 25 kvadratmeter utan bygglov. Det enda du behöver göra är en bygganmälan till kommunen. Attefallshus som är 25 kvadratmeter får vara 4 meter i höjd vilket möjliggör att man kan bygga loft. Huset du bygger på din tomt utan bygglov måste vara 4,5 meter till tomtgränsen. Ska du bygga närmare än så, måste du ha ett skriftligt tillstånd från grannen.

Berätta lite kort om Attefallshus

Attefallshus är i Sverige en ny typ av komplementbyggnad som från den 2 juli 2014 kan byggas utan bygglov på många tomter.

Husen får byggas utan bygglov om de byggs 4,5 meter från tomtgräns, annars krävs tillstånd från grannen. Bygget av ett komplementbostadshus måste anmälas till kommunen, även om det inte krävs något bygglov. Attefallshuset får ha upp till 25 m² byggnadsarea och 4 meter nockhöjd, och det kan inredas till permanentbostad. De nya bestämmelserna omfattar totalt fem olika typer av åtgärder: komplementbostadshus (en självständig bostad), komplementbyggnad (till exempel garage), tillbyggnad, en extra bostad och nya takkupor. Den nya byggnadstypen har uppkallats efter Stefan Attefall som var Sveriges bostadsminister mellan 2010 och 2014.

Finansiering & delbetalning

Vårt samarbete med Wasa kredit ger dig bra förmåner när du köper ditt Attefallshus hos oss. Efter godkänd kreditprövning kan du finansiera ditt Attefallshus från 1 månad upp till 12 år. Det viktiga är att du har varit bosatt i Sverige minst 3 år, ha över 160 000 kr i inkomst och inga anmärkningar.

Du behöver inte stressa med att din bank skall handlägga och godkänna ditt lån. Du kan använda Wasa kredit och när din bank har godkänt ditt lån har du möjligheten att lösa hela skulden hos Wasa kredit när du vill under kredittiden utan extra avgifter.

Du har kostnader mellan 500-1000kr/mån och kan ha intäkter på mellan 8000 -14000kr/mån.

Betalningen är uppdelad i 2 faser. Vid signering (handpenning 50%), då startar produktionen direkt och vid leverans (50%). Väljer du att inte använda dig utav Wasa kredit, kräver vi bankgaranti.

wasa-kredit-color

Mer om Wasa Kredit

Wasa Kredit är ett finansbolag som erbjuder leasing- och avbetalningsfinansiering dels genom samarbetspartners inom bland annat fordonshandel, dator/kontorshandel och maskinhandel, dels direkt till företagskunder. Wasa kredit erbjuder också avbetalning, lån och kortkrediter till privatpersoner.

Wasa Kredit är helägt av Länsförsäkringar Bank. Länsförsäkringsbolagen äger gemensamt Länsförsäkringar AB, där Länsförsäkringar Bank ingår som ett dotterbolag.

Vi finns över hela landet med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Umeå och Örebro.

Hyr ut ditt Attefallshus och få ökade passiva intäkter

Bostadsbristen i Sverige ger dig stora möjligheter att skapa en passiv inkomstström genom att bygga ett Attefallshus på tomten. En investering som genererar skattefriaintäkter upp till 40 000kr i om året gör det väldigt förmånligt att utöka hushållets ekonomi.

Dagens Industri skriver: “Regeringens nya Attefallshus är en välkommen present för landets husägare. Kombinationen av billiga förproducerade minivillor och generösa regler för andrahandshyrning kan ge rejält klirr i kassan.” Artikeln fortsätter med att David Johnsson, vd på TMF, uttalar sig om att de nya komplementbostadshusen kan bli attraktiva för uthyrning: ”Det tror jag kommer att bli väldigt populärt i många områden”, säger han och nämner Gotland, Skåne, fjällvärlden men även student- och storstäder som Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg m.m.”

 

Finansiera ditt Attefallshus via Wasa kredit upp till hela beloppet utan handpenning

Skulle det inte vara fantastiskt att kunna bygga ett extra hus på din tomt som betalar av sig på några år? Nu har du chansen att finansiera ditt Attefallshus via Wasa kredit efter godkänd kreditprövning samt att avtal ingåtts. Du har möjlighet att finansera ditt Attefallshus från 1 månad upp till 12 år och du kan när som helst under kredittiden lösa hela skulden utan några extra avgifter.

Har ni några frågor rörande detta alternativ så är ni välkomna att höra av er till oss.

Skicka intresseanmälan, vi kontaktar dig!

Enklare blir det inte, du får ett nyckelfärdigt Attefallshus, inge huvudvärk, inga problem. Du har ditt Attefallshus inom 2 månader. Du binder inte upp dig till något genom att skicka en intresseanmälan. Passa på och ta reda på mer!